Barion Pixel Hogyan válasszunk megfelelő kötést magunk számára? – buywake.hu

Hogyan válasszunk megfelelő kötést magunk számára?

Mindenek elött a kötés legyen kényelmes és igazodjon a lábad formájához. Mint minden sport lábbelit felpróbáláskor kössük meg és a sportágnak megfelelő állásban, a wakeboard esetében kényelmes terpeszben hajlított térdekkel próbáljuk fel a kötést.

Figyeljünk rá, hogy a kötést be kell törni, viszont hosszában nem, kizárólag szélességben fog tágulni. Minél több időt töltesz el a kötésben annál jobban kirajzolódik számodra, hogy kényelmes lesz-e a sportoláshoz.

Ha van rá lehetőséged vásárlás elött mindig próbáld fel a kötést!

Milyen célra veszed a kötést?

- Hobby, haladó vagy professzionális használatra?

- Invert trükkök vagy elem használatra keresel felszerelést?

A kötések két fő csoportba sorolhatóak tipusuk szerint.

- Fix kötések

- Kombinált kötések /kötés és cipő külön/

FIX kötések minden esetben a deszkára vannak csavarozva és a wakeboard levételekor a kötés rajta marad. Ezek közül is ismert a nyitott orrú /kezdő és haladók/ a zárt elejü kötés /haladók és professzionális fehasználásra/.

A FIX kötésekről azt kell tudni, hogy minden esetben a cipő felsőrész viszi a terhelést. Ezért nagy esésekkor a cipő felsőrész leszakadhat a kötés alaplapjáról vagy a nyitott változatnál a lábunk előre felé szakíthatja szét. Illetve hátránya még hogy használatkor a cipőt mindenki próbálja maximálisan meghúzni ezért a cipőfűző tartók hamar elnyíródnak.

 

Figyelem! A kötést addig kell csak szorosra húzni amennyire kényelmes! Minden ennél szorosabb, feszesebb meghúzás a kötés élettartamát rövidíti.

 

KOMBINÁLT kötéseknél a terhelést minden esetben a kötés viseli. Ezért a cipőt itt tényleg van lehetőségünk lazára vagy kényelmesre kötni. Itt a kötések között is van két fajta.

- háttámlás /radikálisabb élezés/ 

- alacsony támasztásu /szabadabb mozgás elemeken/

Figyeljünk rá, hogy a cipő le és felvételekor ki legyen fűzve. Ha nem teszed, akkor a kötésed vagy cipőd belső szerkezete sérülhet.

Méretezés:

- Nyitott kötések -tól-tölig méretezés Pl. 35-39-ig

- Zártkötések cipőméretezéssel készülnek. Pl. 42-es

Előző poszt
Következő poszt

Szólj hozzá

Felhívjuk figyelmét, hogy a megjegyzéseket jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.