Barion Pixel Wakeboard választási útmutató mindenkinek! – buywake.hu

🛟'WAKE15' kóddal most -15% érvényes minden wakeboardra és kötésre!🛟

Wakeboard választási útmutató mindenkinek!

Manapság rendkívül sok wakeboard márkával, típussal találkozik az ember, ha be szeretne ruházni egy saját szettre. Milyen deszkát érdemes venni? Mennyit érdemes rászánni? Miért drágább az egyik a másiknál?

Mielőtt nekiállsz wakeboardokat nézegetni, előtte vedd figyelembe a következő szempontokat: 

Hol használnád legtöbbet a deszkát? (park, hajó stb.)

Milyen tudásszinten állsz és mennyire szeretnél mélyebbre menni a sportban?

Mik a tapasztalataid egyes deszkákkal, amikkel már csúsztál?

Mennyit szánnál rá?

 

+1 a haladóbbaknak: ha valamely irány kifejezetten megtetszik (elemezés, invertezés, sok kör egyben, stb.) az nagyban tudja szűkíteni a deszkákat a választásban.

 

Itt fontos megjegyeznem, hogy mi nem szeretünk zsákbamacskát árulni, ezért az összes nálunk lévő wakeboardot ki lehet próbálni a Dunaharaszti Vizisípályán lévő PRO SHOP-ban. 

 

A wakeboardokat típusonként szétszedve háromfélével találkozhatunk. HajósCrossover és Park wakeboardok.

- A hajós wakeboardoknál szinte kivétel nélkül kő kemény deszkákkal találkozunk, amik szkegekkel vannak ellátva és markáns vízvezetők található az aljukon.

- A Crossover deszkák általában vagy inkább kábelpályás forma kivehető szkegekkel ellátva, vagy hajós forma szintén szkegekkel felszerelve. Itt fontos, hogy a szkeg kivehető legyen, hogy lehessen használni mindkét területen, illetve, hogy legalább Grindbase védelem legyen a deszka alján. Ezek a deszkák minimális hajlékonysággal rendelkeznek, hogy élvezhetőbb legyen velük a slideolás is.

- Amiben a legszélesebb spektrumot tudjuk kínálni az országban és amihez a legjobban értünk az a kábeles/park deszka.

 

A wakeboard születésekor még nem létezett sem kábelpálya, sem kábelpályás wakeboard. Körülbelül 10 éve már annak, hogy megjelentek az első wakeboardok, amik kifejezetten a kábeles felhasználásra lettek gyártva és ezek ismérve alapvetően a következők:

 

-Nem túl markáns, simább aljú deszkák: mivel sokat csúszunk elemeken, így az egyik legfontosabb dolog, hogy amikor rajta vagy slideren/kickeren, akkor a deszkád nagy felülettel érintkezzen az akadállyal, így stabilak tudunk maradni rajta.

 

-Van Grindbase a wakeboard alján: ez egy kemény, csúszós műanyag réteg, ami védi a deszka magját a kopástól, így nagyon tartós lesz a deszka élettartama. (ebből nagyon nincs variáció, minden gyártó a sajátját rakja a deszkák aljára, egyik sem jobb a másiknál)

 

-Védve van az oldalfala a deszkának: ez általában ABS műanyag vagy Uretán anyagból van. Szerepe ismételten a mag védelme, vagyis ha nekiütjük a deszka élét valamelyik elemnek, akkor ez a műanyag felfogja az ütést.

 

-A deszka magja: ez általában fából vagy fa és hab keverékéből áll össze. Ezek a magkonstrukciók azért szerencsésebbek, mert nem lesz rideg a deszka, hanem hajlani fog, ezért sokkal nehezebben törik el, mint egy teljesen habból készült, kemény wakeboard.

 

Mekkora méret kell nekem?

 

Fontos tisztában lenned a saját tudásszinteddel mielőtt méretet választasz. Divat mostanában az oversize wakeboard méret, ahol akár 10cm-el is hosszabb deszkát választanak riderek maguknak, azonban ha kezdő vagy akkor érdemes az "előírt" méretedhez ragaszkodnod, hogy egyenletesen tudj majd fejlődni. Nézzünk egy hozzávetőleges rider súly - deszka hosszúság táblázatot:

 

 Rider súlya:

45 kg

40 - 55 kg

55 - 65 kg

65 - 80 kg

80+ kg

Deszka hossza:

< 130 cm

130 - 134 cm

134 - 138 cm

138 - 143 cm

> 143 cm

 

A nagyobb deszkák nagyobb felülettel rendelkeznek, tehát stabilabbak, könnyebb velük érkezni, könnyebb presselni az elemeken és könnyebb poppolni (ugrani). Ugyanakkor nehezebb őket élről élre rakni, forogni velük és invert trükköket tanulni. 

Méretválasztásnál bejön a képbe, hogy mennyire vagy tapasztalt a sportban, illetve hogy mekkora deszkákkal csúsztál eddig. Bíztatunk mindenkit, hogy vásárlás előtt próbáljon ki minél többféle deszkát! Ha már magabiztosan közlekedsz a pályán, akkor lőhetsz akár az előírt méreted fölé, ha pedig kezdő vagy, akkor javasoljuk a papírformát. 

 

Amennyiben csak még jobban összezavartunk, bármikor szívesen állunk rendelkezésedre elmondani személyesen vagy telefonon a mi tapasztalatainkat! Hívj minket a +36702294810 számon, vagy használd a chat ablakot a weboldalunkon és mielőbb válaszolunk neked! 

 

Jó csúszást!

Buywake.hu csapata

Előző poszt
Következő poszt

Szólj hozzá

Felhívjuk figyelmét, hogy a megjegyzéseket jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.