Barion Pixel Wakeboard választási útmutató mindenkinek! – buywake.hu

Wakeboard választási útmutató mindenkinek!

Hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb wakeboardot?

 

Manapság rendkívül sok wakeboard márkával, típussal találkozik az ember, ha be szeretne ruházni egy saját szettre. Milyen deszkát érdemes venni? Mennyit érdemes rászánni? Miért drágább az egyik a másiknál?

Mielőtt nekiállsz wakeboardokat nézegetni, előtte vedd figyelembe a következő szempontokat: 

Hol használnád legtöbbet a deszkát? (park, hajó stb.)

Milyen tudásszinten állsz és mennyire szeretnél mélyebbre menni a sportban?

Mik a tapasztalataid egyes deszkákkal, amikkel már csúsztál?

Mennyit szánnál rá?

 

+1 a haladóbbaknak: ha valamely irány kifejezetten megtetszik (elemezés, invertezés, sok kör egyben, stb.) az nagyban tudja szűkíteni a deszkákat a választásban.

 

Itt fontos megjegyeznem, hogy mi nem szeretünk zsákbamacskát árulni, ezért az összes nálunk lévő wakeboardot ki lehet próbálni a Dunaharaszti Vizisípályán lévő PRO SHOP-ban. 

 

A wakeboardokat típusonként szétszedve háromfélével találkozhatunk. HajósCrossover és Park wakeboardok.

- A hajós wakeboardoknál szinte kivétel nélkül kő kemény deszkákkal találkozunk, amik szkegekkel vannak ellátva és markáns vízvezetők található az aljukon.

- A Crossover deszkák általában vagy inkább kábelpályás forma kivehető szkegekkel ellátva, vagy hajós forma szintén szkegekkel felszerelve. Itt fontos, hogy a szkeg kivehető legyen, hogy lehessen használni mindkét területen, illetve, hogy legalább Grindbase védelem legyen a deszka alján.

- Amiben a legszélesebb spektrumot tudjuk kínálni az országban és amihez a legjobban értünk az a kábeles/park deszka, így ebben a leírásban ezzel fogunk foglalkozni a legtöbbet.

 

A wakeboard születésekor még nem létezett sem kábelpálya, sem kábelpályás wakeboard. Körülbelül 10 éve már annak, hogy megjelentek az első wakeboardok, amik kifejezetten a kábeles felhasználásra lettek gyártva és ezek ismérve alapvetően a következők:

 

-Nem túl markáns, simább aljú deszkák: mivel sokat csúszunk elemeken, így az egyik legfontosabb dolog, hogy amikor rajta vagy slideren/kickeren, akkor a deszkád nagy felülettel érintkezzen az akadállyal, így stabilak tudunk maradni rajta.

 

-Van Grindbase a wakeboard alján: ez egy kemény, csúszós műanyag réteg, ami védi a deszka magját a kopástól, így nagyon tartós lesz a deszka élettartama. (ebből nagyon nincs variáció, minden gyártó a sajátját rakja a deszkák aljára, egyik sem jobb a másiknál)

 

-Védve van az oldalfala a deszkának: ez általában ABS műanyag vagy Uretán anyagból van. Szerepe ismételten a mag védelme, vagyis ha nekiütjük a deszka élét valamelyik elemnek, akkor ez a műanyag felfogja az ütést.

 

-A deszka magja: ez általában fából vagy fa és hab keverékéből áll össze. Ezek a magkonstrukciók azért szerencsésebbek, mert nem lesz rideg a deszka, hanem hajlani fog, ezért sokkal nehezebben törik el, mint egy teljesen habból készült, kemény wakeboard.

Előző poszt
Következő poszt

Szólj hozzá

Felhívjuk figyelmét, hogy a megjegyzéseket jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.